Bli en Co-founder

Hidden Dreams är en aktiv del av våra bolagsresor
A red and beige puzzle piece

Entreprenören

Det är den flitiga entreprenören som driver våra bolag framåt som vd och medgrundare! För att rusta dig med rätt förutsättningar från start erbjuder Hidden Dreams en stark supportinfrastruktur för att vi tillsammans ska lyckas ta bolaget från 0 till 1 och från 1 till framgång.

Problemspecialisten

Den branschkunniga problemspecialisten vägleder våra bolagsresor kring problemet som ska lösas. Du som har identifierat ett ineffektivt arbetsområde, ett dolt problem, har en unik insikt i vad som är osynligt för majoriteten av världen. Problemspecialistens rådgivning är därmed en väsentlig nyckel framåt för våra vd:ar!

A smiling boss with blonde hair, earrings and a suit   A woman who's working with wood in a wood shop

Vi gör det tillsammans

Hidden Dreams ingång i det svenska startup-ekosystemet skiljer sig markant mot övriga aktörer. Vi är nämligen med på resan redan innan ett bolag är startat fram tills att bolaget står på egna ben. Genom att kroka arm med en venture builder får du en engagerad partner som gör din bolagsresa mer tydlig samtidigt som du blir en del av ett större sammanhang av människor som gör liknande resa som dig. Vår beprövade metod för bolagsbygge minimerar därmed många risker som ofta förknippas med att driva bolag.

I varje bolags grundarteam hittar du en skicklig entreprenör, en eller flera branschkunniga problemspecialister och Hidden Dreams. Tillsammans skapar vi framgångsbolag.  

Vi stöttar bolagsresorna på flera sätt, bland annat genom...

Investment Management

Utöver löpande IR-arbete och en initial investering från Hidden Dreams hjälper vi med bolagens första externa investeringsrundor när det är dags!

Critical Business Formation

Genom stöttning med alltifrån kundavtal till en strategisk plan för bolagets första år gör vi det enkelt för dig som entreprenör att skapa en sund och långsiktigt hållbar företagsstruktur.

Co-Founder Team Formation

Som medgrundare erbjuder vi ett indirekt team av experter från start. Från PR till juridik. Du får även hjälp när det är dags att utöka teamet med kompletterande kompetens!

Business Network Access

Kompetensnätverket inom gruppen är mycket utbrett, våra bolag kan i princip komma i kontakt med vem de vill inom svenskt näringsliv.

Board Formation

Du får en styrelsesammansättning till ditt bolag redan vid uppstart och vi stöttar dig i arbetet när du ska välja in din drömstyrelse!

New Venture-programmet

Ta nästa steg i din karriär

Under vårt avlönade entreprenörsprogram har du målet att identifiera en lovande affärsidé och starta ett bolag tillsammans med oss på fem månaders tid. Du kommer arbeta både undersökande och problemlösande genom att djupdyka i olika branscher i syftet att identifiera intressanta utmaningar, lovande affärsmöjligheter och slutligen idén som leder till bolaget du får möjlighet att driva.


Ansök

Co-founder, entreprenör

The entrepreneur Julia Haglind, standing in a black coat, together with the financial profile Ann Grevelius in a white suit
Julia Haglind (vänster) är co-founder och vd till RegTech-bolaget North House. Här tillsammans med bolagets strategiska rådgivare och investerare, Ann Grevelius.

Hej Julia! Hur skulle du beskriva att det är bygga bolag tillsammans med en venture builder? 

– Givande! En konkurrensfördel North House har på den svenska startup-scenen är att vi får hjälp med affärskritiska frågor som ligger utanför vårt egna teams spetskompetens. Hidden Dreams är genuint engagerande i vår långsiktiga framgång och hjälper oss entreprenörer att fånga upp både möjligheter och utmaningar vi står inför inom alltifrån sälj, PR, finans, juridik etc. De är en del av oss och förstärker vår förmåga helt enkelt, säger Julia Haglind.

Vill du veta mer om hur det är att driva bolag tillsammans med Hidden Dreams? Läs vår intervju tillsammans med Alfred Samuelson, vd och medgrundare till Certainli i vårt nyhetsrum här.

Co-founder, Problemspecialisten

A bearded man standing infront of a beige wall smiling into the camera
Amin Zamayeri är co-founder och problemspecialist till InsurTech-bolaget Abacube.

Hej Amin! För den som inte känner till hur vi jobbar, hur skulle du förklara din roll som problemspecialist? 

– Om ett specifikt problem ska lösas behöver man såklart en ordentlig förståelse för vad problemet är och innebär. Som problemspecialist stöttar du genom din branschexpertis så att bolaget kan lösa problemet så effektivt som möjligt. I utbyte blir du delägare i en spännande startup och där har Hidden Dreams lyckats få till ett schysst win-win upplägg. Att få vara en del av en positiv förändring i din bransch är dessutom mer givande än vad jag först kunnat ana, säger Amin Zamayeri.

Skicka in ditt problem

Har du en krånglig
arbetsprocess du lessnat på? Eller ett tidskrävande branschproblem du vill ha löst? 

Skicka in
A black arrow
A white puzzle

Portfolio

Möt våra portföljbolag

Är du nyfiken på hur branscher omvandlas och förädlas av digitala innovationer? Här hittar du drivna företag som jobbar med viktiga lösningar på problem som få tidigare känt till.