Personlig berättelse

Lär känna vår Pre-transaction Specialist Robin Eriksson

Med ett livslångt intresse för innovation och nya idéer präglar det allt Robin tar för sig och därför sökte han sig till Civilingenjörsprogrammet i design och produktutveckling på Linköpings Universitet. På Hidden Dreams är Robin med i teamet som identifierar och analyserar problem inom olika branscher och industrier för att sedan genom våra innovationsprocesser arbeta fram vad som kan bli vårt nya portföljbolag.  

 

Hur har din resa från studier till Hidden Dreams sett ut?

– Genom min utbildning har jag byggt ett ännu starkare intresse för innovation. Därav har jag sökt mig till sammanhang där jag får vara med att skapa nytt och delta i innovationsresor. Allt började på Hidden Dreams mentorskapsprogram 2020 där jag fick upp ögonen för vilka häftiga saker Hidden Dreams gör. Sen blev det självklart att söka tjänsten som pre-transaction trainee. Jag kombinerade den tjänsten med att skriva mitt exjobb om Hidden Dreams affärsutvecklingsmodell, som är en helt unik innovationsmotor.

Vad gör du på Hidden Dreams idag?

–Idag är jag Pre-transaction Specalist vilket innebär att jag djupdyker i massa branscher och industrier för att hitta intressanta problem som vi kan lösa. Att identifiera dem är en grej, efter det påbörjas ett gediget due- diligence arbete där vi analyserar och undersöker problemen, och i nästa steg affärscasen, för att förstå om de är intressanta för vår nisch och affärsmodell. Och om det finns en tillräckligt stor marknad för en eventuell lösning.

 

När Robin inte är på W12 och förvandlar problem till techbolag håller han sig minst lika aktiv. Meditation, praktisk filosofi, träning och musikskrivande är några av Robins intressen.– Jag har länge intresserat mig för självutveckling och konsten att finna ro, att nå en balans i vardagen, det var det som fick mig så hooked på meditation. Nu har jag även fått ett gäng på kontoret intresserade så vi kör ett par meditationsövningar i veckan. Jag tror det är en stark och lönsam vana att få in så tidigt som möjligt i livet.

 

Har du något tips till människor som vill bli mer balanserade?
– Till dem vill jag tipsa om boken Limitless av Jim Kwik samt att kolla upp Ido Portals träningsfilosofi, detta för att fler skulle vara hjälpta av insikten att total påkoppling kräver total avkoppling. På samma sätt är total avkoppling vägen för att kunna nå total påkoppling. Balansen finns i förståelsen av mellanvägen mellan de två ytterligheterna, påkoppling och avkoppling. Detta tar Ido Portal fasta på i träning där han menar på att det ska finnas närvaro i varje liten rörelse, och att det tränar oss i närvaro på andra arenor, som jobbet. I boken Limitless skriver Jim Kwik ”The most important thing is to keep the most important thing the most important thing”,det citatet har stannat kvar hos mig. Han förklarar det som idéen av att fokusera på det en gör här och nu, och att öva på att vara dedikerad till en viktig uppgift. Och inte stressa hjärnan med massa viktiga måsten samtidigt. Det mindsettet tror jag många skulle ha nytta av.

Vill du komma i kontakt med Robin? Maila robin@hiddendreams.se!