Personlig berättelse

Lär känna vår partner och CTO Johan Lindblad

Johan är uppväxt i norra Stockholm och började sin vänsterhänta studieresa i Mörbyskolan - det var redan där drömmarna om ett jobb inom tech startade. Nu med bland annat en master inom datalogi och datateknik, utvecklingserfarenhet från robothandel inom Fintech och flera CTO-tjänster i ryggen kan vi lugnt konstatera att den drömmen blev sann. När Johan inte knackar kod och bygger bolag är det inte ovanligt att du ser honom swisha förbi i löpspåret där han troligen tränar inför nästa maraton, och alltid med hög musik i lurarna.

Hur hamnade du på Hidden Dreams?

– Jag är utvecklare i grunden men kände tidigt att jag var lika intresserad av affären runt omkring. Jag började därför läsa Industriell Ekonomi på KTH och satte mig där in i startup-världen och bolagsbygge generellt. Efter kontakt med Saeid och de andra i partner-teamet när HD skulle dra igång kände jag att affärsidén var stark och att min kompetens matchar behovet. Yrket jag är i nu är perfekt för mig, jag får arbeta inom djupt tekniska områden och sen även affärsutveckling och mer regelrätt entreprenörskap.


Om du inte hade hamnat på ingenjörsspåret, var tror du att du befunnit dig då?

– Jag hade egentligen två spår under tonåren. Hållit på med utveckling på olika sätt sen tidig ålder och tänkt mig ett jobb inom tech länge. Parallellt siktade jag dock ett tag på ett arbete inom musik, kanske på produktionssidan då jag brydde mig mina lika mycket om ljudet som musiken. Men det här med att bygga nischade, ”tråkiga” B2B-bolag passar min jordnära hållning perfekt.


Hur ser en vanlig arbetsvecka ut för dig?

– Det varierar väldigt mycket men som CTO är mitt främsta fokus på vår och våra portföljbolags utveckling i de tidiga skedena. Som partner är mitt främsta fokus på strategiska frågor och arbete med finansiella aspekter. Under de senaste veckorna har jag exempelvis löst utvecklingsupplägg för vårt senaste nytillskott, deltagit i styrelsearbete i våra portföljbolag, inlett arbete som säkrar GDPR-efterlevnad med stor hjälp av legal, hjälpt till med rekrytering i portföljbolagen, utvärderat bidrag i vår pre-transaction-process och tagit fram modell för värderingsunderlag för våra och våra investerares innehav.  


Vad gillar du att göra på din fritid?

– Jo men jag springer en hel del, gärna långt. ”Game:ar” också stundtals, främst nördiga bilspel. Läser mycket om tech och startup-världen men också filosofi, kuriosa och aktuella händelser. Streamar också en del TV som alla andra, men har förmånen att ogilla både fantasy och sci-fi så utbudet är mycket mer hanterbart.

Johan håller i en presentation om innovation och riskkapital.

Vill du komma i kontakt med Johan? Maila johan@hiddendreams.se!