Personlig berättelse

Lär känna vår eventchef Alma Jernberg

Alma är uppvuxen i den lilla fiskebyn Grebbestad på västkusten. Där hade hon drömmar om ett liv inom showbusiness. Beslutsam och ambitiös som hon är flyttar hon till Stockholm för att börja på Balettakademin där hon dansade på professionell nivå tills det var dags att ta nästa kliv i livet. När hon lagt balettskorna på hyllan utbildade hon sig till Eventkoordinator. Med en svårslagen kombination av kreativitet, analys och strategi är Alma en essentiell puzzelbit i vårt team. Och om du snabbt vill imponera på henne så rekommenderar vi att du droppar några The Office-referenser!


Vad var det som drog dig till det yrket du är i nu? 

– Efter jag la danskarriären på hyllan var jag väldigt kluven i vad jag ville göra och satsa på. Jag reflekterade över vad jag tycker är roligt och vad jag är bra på och landade i att jag kunde kombinera många av de egenskaperna i rollen event manager. Jag hoppade på en kort utbildning mest för att prova, kände ganska snabbt att jag hittat hem och landade mitt dåvarande drömjobb direkt efter utbildningen.

Vad fick dig att söka till Hidden Dreams?

– Man måste avsluta ett kapitel för att kunna påbörja nästa. Liksom många branscher drabbades även eventbranschen hårt av Covid-19 vilket gjorde att jag fick lämna Michael Bindefelds eventavdelning för nya äventyr. Av en dåvarande kollega blev jag taggad i ett inlägg av Saeid Esmaeilzadeh på LinkedIn som sökte en event manager till Hidden Dreams. Rollbeskrivningen och bolaget kändes mitt i prick för mig så jag skickade in en ansökan, och på den vägen är det.

Vad gör du som eventchef på Hidden Dreams?

– Jag skapar interna och externa mötesplatser för att bygga vidare på vår fantastiska företagskultur inom koncernen. Utöver det arbetar jag med att utveckla och förvalta vårt nätverk samt kännedomen om Hidden Dreams som varumärke. Jag gör allt från att utveckla kreativa koncept, projektleda event till att analysera utfallet. Många av de eventkoncept jag och partnerteamet arbetat fram är skapta med syftet att utveckla kompetensen av oss verksamma inom koncernen, något jag tycker fler företag borde investera i att göra.


Sist men inte minst, dela med dig av ditt bästa tips just nu!

– Jag vill tipsa om ett citat jag hörde av ex-munken Björn Natthiko Lindeblad som är ”This too shall past”, som han graverade in i sin vigselring som en påminnelse om att inget är för evigt. Det påminner mig om att uppskatta det fina i livet medan det varar, samt ger mig ett lugn när det stormar. Jag blev även inspirerad av Björn att börja meditera för sex år sedan och bästa appen då, och än idag, är i min mening Headspace. Tips tips!

Vill du komma i kontakt med Alma? Maila alma@hiddendreams.se!