Bolagsuppdatering

ICA och Svedea väljer Abacube

Hidden Dreams-bolaget Abacube startade i januari i år med målet att effektivisera försäkringsbranschen, en bransch som präglas av både manuella och komplicerade ersättningsberäkningar. Med uppstickarens digitala tjänst kommer personskadereglerare enkelt kunna automatisera stora delar och spara upp till 80 procent av tiden som läggs på arbetet idag. Nu lanserar bolaget första versionen av tjänsten och välkomnar ICA Försäkring samt Svedea som kunder, som också kommer spela en viktig roll i Abacubes utvecklingsresa framåt.

Svenska försäkringsbolag ersätter över 90 000 personskador varje år, bakom dessa ersättningar hittar du långdragna beslutfattningsprocesser och invecklade ersättningsberäkningar. Utöver att de äter dyrbar tid så bäddar det manuella arbetet för vanligt förekommande beräkningsfel. Efter att ha identifierat detta problem inom försäkringsbranschen startades Abacube i tidiga 2022. Det är Hidden Dreams, nuvarande vd Ludvig Edlund samt branschveteranerna Amin Zamayeri, Kenneth Malmborg och Niclas Franck som ligger bakom bolaget. Tillsammans har grundarteamet över 40 års erfarenhet av skadereglering, digitalisering och automatisering. Under bolagets första sex månader har de hunnit signera avtal med både ICA Försäkring och Svedea, samt lansera de första beräkningarna i plattformen.

– Vår smarta tjänst kommer göra onödigt krångligt arbete enkelt vilket sparar värdefull tid för personskadereglerare samtidigt som den som är drabbad får rätt ersättning i rätt tid. Vi är otroligt stolta över att ICA Försäkring och Svedea nu kliver på som kunder. Deras feedback kommer vara ovärderlig för oss i vår fortsatta utveckling av tjänsten. Vi anser också att de enda som borde ge feedback på användarupplevelsen är våra faktiska användare. Så det känns extra bra att ha inte en utan två kunder som är med under utvecklingsresan, säger Ludvig Edlund, medgrundare och vd på Abacube.

Ludvig Edlund.

Läs mer om nyheten i branschtidningen Sak & Liv här.