evoByld specialiserar sig på automatisk och digital kommunikation mellan beställare och leverantörer inom bygg- och transportbranschen. Med dagens ökade rapporteringskrav från myndigheter och andra intressenter står bygg- och anläggningsföretag inför utmaningen att hantera sin miljö- och projektdata på rätt sätt. Oavsett företagets storlek, tekniska kompetens eller budget möjliggör evoByld en smidig, effektiv och korrekt rapportering.
Hidden Dreams andel
Värdering

evoByld demokratiserar digital rapportering i byggsektorn

Vem berörs av kraven?

I första hand är det bygg-och anläggningsföretag som tillhandahåller maskin- och transporttjänster som påverkas. Men inom loppet av några få år ska hela bygg- och transportbranschen rapportera information om bland annat projekt och klimatavtryck digitalt. Det handlar dels om drivmedel, förbrukning, order- & projektinformation, fakturaunderlag med mera.

Vad innebär kraven?

Alla företag som berörs av kraven måste inneha ett, eller ibland flera, systemstöd. Stödet ska kunna rapportera denna typ av projekt-och miljöinformation på ett sätt som är kompatibelt med BEAst (Byggbranschen Elektroniska Affärsstandard), vilket är den datastandard som branschen ska arbeta efter.

– Idén till evoByld är sprungen ur en enkel vision, vi vill skapa en inkluderande digitalisering i bygg- och transportbranschen vilket i sin tur möjliggör mer effektiva och hållbara verksamheter för våra kunder. Vi på evoByld anser att alla dessa företag, oavsett storlek och förkunskap, ska rustas med rätt överlevnadsförutsättningar samt förtjänar samma möjlighet att dra nytta av fördelarna som digitalisering innebär. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi en lösning som förenklar rapporteringen så att företagen kan skifta från manuell till digital rapportering från ena dagen till den andra. Med bygg- och fastighetssektorn som står för 21 procent av Sveriges växthusgasutsläpp 2020, ser vi en betydande möjlighet att påverka och göra branschen både mer effektiv och hållbar. Alla initiativ som bidrar till det är viktiga och vi är väldigt stolta över att vara en del av rörelsen för en mer framtidssäker industri, säger Nick Hercberg, vd och medgrundare till evoByld.

Vill du läsa mer om vad evoByld gör?

Följ länken nedan så tas du till bolagets hemsida.

Team

Möt evoByld

Nick Hercberg

CEO & Co-founder
nick@evobyld.se

Joakim Brändström

Co-founder & Advisor