Entreprenören

På Hidden Dreams löser vi verkliga problem som är dolda för gemene man inom branscher och organisationer. En entreprenör gör det möjligt genom att förvandla och förädla idéer till verklighet. Så, är du en affärsintresserad människa med stort driv och större drömmar?

"Just det här att man kopplar ihop ett verkligt problem i näringslivet som behöver lösas tillsammans med en duktig entreprenör är ett sjukt intressant grepp och blir lite det bästa av två världar. Hidden Dreams hjälper också oss entreprenörer att lyckas, precis så jag tycker man ska jobba."
Alexander Sologub
Vd för HD-bolaget VivoLogica

Varför välja just Hidden Dreams?

Wallingatan 12.

Hidden Dreams är Sveriges hem för entreprenörer. Vi har en utvecklande arbetsmiljö med en av landets mest unika arbetsplatser i spetsen. Genom bland annat lärorika evenemang, frekventa besök av kända serieentreprenörer och riktigt gott kaffe är Wallingatan 12 en naturlig plats för innovation, kompetensutveckling och ovärderligt nätverkande. På Wallingatan 12 sitter alla våra portföljbolag tills de blir stora nog att lämna nästet. Tillsammans skapar vi snabbväxande bolag utifrån verkliga behov i en kreativ och dynamisk miljö. 

Juridik & kapitalanskaffning.

Att starta ett bolag är roligt men också utmanande. Och i uppstartsprocessen behöver du ha koll på många snåriga arbetsområden samt lagar och regler du sannolikt inte tidigare känt till. Det kan både bli dyrt och tidskrävande om du inte har ordentlig koll och därför hjälper Hidden Dreams våra nya vd:ar med både juridisk rådgivning och kapitalanskaffning - så att vi hamnar i rätt spår från start.

"Det här är min första vd-post och jag var sjukt taggad och förväntansfull på det uppdraget. Men det är inte direkt en roll som du kliver in i för första gången utan en hel del frågetecken. Det är snarare frågetecken överallt. Men Hidden Dreams gör det enklare genom att förse en med verktyg, strukturer och mallar inom kritiska områden. Du ingår i ett nätverk av sällsynt och betryggande kompetens. Jag hade inte velat göra det på något annat sätt."
Carl Hultberg
Vd och medgrundare för HD-bolaget tendmill

Internutbildning.

Chefsprogrammet.

Flera av de som rekryteras till en vd-post i ett Hidden Dreams-bolag är unga människor som inte arbetat som vd tidigare. Därför har vi utvecklat ett utbildande program i åtta delar med fokus på ledarskap, värderingar, krishantering, företagets vision/mission, arbetskultur och mycket mer. Programmet är till gör att ge alla våra vd:ar bästa möjliga förutsättningar att bli starka ledare och chefer i en snabbt växande organisation.

Pitch event.

På Hidden Dreams anordnar vi event där alla bolag ges möjlighet att öva på att pitcha sitt bolag, både framför oss och andra portföljbolag men även för potentiella investerare. Under dessa tillfällen får bolagen live-feedback, både positiv och konstruktiv. Eftersom Hidden Dreams portföljbolag ofta är i kundmöten eller träffar med investerare är det otroligt viktigt att de känner sig trygga och säkra i att pitcha sig själva, bolaget och sin produkt. Pitch eventen skapar den trygghet i affärskritiska processer och är ett väldigt uppskattat tillfälle där bolagen inspireras av varandra. 

PR-workshops.

Inhouse så har vi en PR-och kommunikationschef som med jämna mellanrum håller i PR-workshops med tyngdpunkt i att stärka portföljbolagen, primärt vd:arnas, kompetens inom det området. Samtliga workshoptillfällen redogör för väsentliga teman för bolag i en uppstartsfas såsom grunderna i PR, budskapsformulering och sociala medier-strategier. Syftet med dessa tillfällen är att förse teamen med konkreta verktyg så de i sin tur kan bygga verksamhetens varumärkeskännedom genom strategisk och målgruppsanpassad extern kommunikation.

Vd på ett Hidden Dreams-bolag.

Så här ser det ut.

Övergripande rollbeskrivning

I rollen som vd behöver du inte själv komma på vad du ska göra med dina entreprenörskapsdrömmar, utan du arbetar utifrån en problemformulering som redan fått sin första investering. Istället för att starta ett bolag ensam får du som vd friheten att driva ett bolag från grunden, men med stöd och hjälpande verktyg från Hidden Dreams-teamet.

År 1

Under det första året kommer du att validera problemet tillsammans med en första kund (product market fit) och bygga ett litet samt effektivt team som fungerar väl ihop. Syftet med det första året är att hitta en första kund, bygga en första version av lösningen och att vid årets slut göra en nyemission i bolaget.

År 2

Det andra året går organisationen över till att verifiera lösningen, att etablera en säljprocess och varumärket för att säkerställa att ni får fler kunder, att vidareutveckla lösningen och att fortsatt bygga ett fantastiskt team.

År 3+

De kommande åren fokuseras på att hitta nycklarna för att kunna skala organisationen, kundbasen och produkten.

"För alla som går med entreprenörsskapsdrömmar men inte riktigt vågar ta klivet så är Hidden Dreams det bästa som kan hända - för allt det läskiga och ovana hjälper de till med."
Alexander Sologub
Vd för HD-bolaget VivoLogica
Vill du bli framtida vd till något av våra kommande portföljbolag?

FAQ

Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi får in från entreprenörer – hittar du inte svaret på någon fråga? Maila till hello@hiddendreams.se så hjälper vi dig.

Vad är ett dolt problem?

Dolda problem är tidskrävande och manuella arbetsuppgifter eller processer inom organisationer som kostar både tid och frustration för de anställda. Dessa problem är dolda för allmänheten då de som inte själva arbetar inom samma organisation eller bransch känner till dem. Ett exempel på ett dolt problem är att det går åt flertalet heltidstjänster för att manuellt administrera och hantera produktcertifikat på industribolag.

Investerar Hidden Dreams i bolaget?

Hidden Dreams investerar 1 MSEK i det bolag vi startar tillsammans. Målsättningen är att på ett år verifiera problemet, ta fram en lösning och hitta en första betalande kund.

Hur är Hidden Dreams kulturen?

Vi jobbar aktivt för att hålla en stark känsla av gemenskap och vi tror på att växa tillsammans. Vi stöttar varandra för att nå de högt uppsatta mål vi har och hos oss vill vi alltid utvecklas, både som individer och som team. Detta speglas bland annat i det chefsprogram som samtliga av våra portföljbolag genomgår. Vi vill bygga hållbara bolag med hållbara team och det genomsyras i vår kultur och allt vi gör.

Hur skiljer sig Hidden Dreams från andra venture capital aktörer?

Tillskillnad från andra VC-bolag så är vi också medgrundare till bolagen vi investerar i och har därför samma incitament för bolagens framgång och därför ett särskilt stort engagemang. Vi investerar även ovanligt tidigt i en affärsidé. Bolagen som startas gör det utifrån verkliga dolda problem i näringslivet.

Vad kan jag förvänta mig av Hidden Dreams?

Våra portföljbolag är en förlängning av Hidden Dreams själva, vi har därför all anledning till att få dem att lyckas. Vi hjälper våra portföljbolag med en rad olika saker, allt i syfte att de som driver de enskilda bolagen ska ha möjlighet att fokusera på huvuduppgiften vilken är att verifiera problemet, ta fram en lösning och hitta den första betalande kunden.

Hidden Dreams hjälper därför till med kapitalresning, juridik, teknisk rådgivning, rekrytering, event, PR och kommunikation.

Vad för typ av bolag är det Hidden Dreams utvecklar?

Vi investerar i och utvecklar uteslutande B2B-orienterade SaaS-bolag som har en digital lösning på dolda problem inom en industri eller bransch.